1614. tmavé bagetky od Anndy


foto: Anndy
1614.tmavé bagetky

Autor: Anndy
   Hodnocení: 12%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
170 ml kefíru
130 ml vody
asi 1/2 lžičky kuléru
100 g vařených a nastrouhaných brambor
1 lžička soli
10 g změklého sádla
1 lžíce otrub
1 lžíce tatarské omáčky
150 g liva mouky
150 g pizza mouky
200 g hladké mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru na čerstvé droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na cca 8 - 12 dílů - podle toho, jakou chceme velikost, uválíme oválky, které hodně oválíme v hladké mouce.
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, hluboce nařízneme ostrým nožem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Nemašlujeme, rovnou pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
1614.tmavé bagetky

foto: tissue
tmavé bagetky č. 1614

Názory čtenářů

tissue 1.6. 19:35  

Vyzkoušela jsem,jen nemám kulér,tak jsem přidala meltu...jinak jsou výborné!

O.K.K.O 21.5. 19:00  

Vypadají skvělé, ukládám a vyzkouším :-)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.