1558. celokváskový chlebík z kvásku nakrmeného hladkou moukou od kucharinecka


foto: kucharinecka
1558 Celokváskový chlebík z kvásku nakrmeného hladkou moukou

Autor: kucharinecka
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
kvásek:
60 g žitného (mateřského) do něj
100 g vody
100 g hladké bílé mouky
promícháme nejlépe ve sklenici a necháme vykvasit (až zdvojnásobí objem), pak přidáme
330 ml vody
100 g grahamové mouky
200 g hladké chlebové mouky
100 g mouky na domácí chléb (nebo žitná mouka chlebová + pšeničná mouka chlebová)
100 g hladké bílé mouky
2 lžičky medu
2 lžičky soli
chlebové koření dle chuti
1 lžíce kukuřičného škrobu
2 lžíce oleje


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto necháme pouze umíchat, pekárnu vypneme a necháme v ní těsto cca 30 minut odpočívat.
Vyndáme, vytvarujeme bochník a přendáme do římského hrnce. Ten dáme bez víka do studené trouby a necháme dostatečně nakynout (4,5 h)- - záleží na síle kvásku!
Pomašlujeme bílkem, přiklopíme nasáklým víkem a a pečeme (1 hodinu při 200°C, pak odkryjeme víko, stáhneme na 220°C a dopečeme 15 minut na kůrku).

Zajimavé články / klik ke kvásku od kolobezka1.


Jak na pečení chleba v římském hrnci / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

osma 7.12. 21:51  

Chlebík ako malovaný,nádhera!!!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.