1553. Whole White Wheat chléb s mrkví po americku od kolobezka1.


foto: kolobezka1.
1553. Whole White Wheat s Mrkví

Autor: kolobezka1.
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
preferment:
200 g pšeničné chlebové mouky
150 g vody
2,5 g čerstvého droždí

dále:
260 g vody
5 g čerstvého droždí
2 lžičky medu
2 lžičky lecitinu (lze vynechat)
60 - 120 g strouhané mrkve
60 g pšeničné chlebové mouky
90 g žitné chlebové mouky
250 g bílé celozrnné mouky
(ale povedl se i s naší obyčejnou celozrnnou moukou)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
White Whole Wheat Flour (bílá celozrnná mouka) je mletá z odrůdy pšenice, která by se dala nazvat "albín". Je velmi jemně mletá, světlá, ale přitom obsahuje stejné množství vlákniny a výživných látek jako klasická celozrnná mouka.
Ideální pro ty, kteří mají vůči klasické tmavé mouce předsudky :-)

Chléb se povedl i s naší obyčejnou jemně mletou celozrnnou moukou.

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře






foto: nadeje169
chlebík s mrkví podle koloběžky1.

Názory čtenářů

nadeje169 9.1. 21:02  

Dnes jsem vyzkoušela,přidala jsem kvásek 160g a množství droždi jen 3g,místo jemně perlivou vodu-zakrojím až zítra,až vychladne.S těstem se dobře pracovalo:-))moc děkuji za receptík

jarmule 4.9. 9:37  

Andy díky za radu, celý článek jsem se snažila prostudovat ... je to alchymie :-) mám se co učit :-)ale nevzdávám to a zkusím tedy něco nového...snad se bude vést.

Anndy 22.5. 17:39  

jarmule - o prefermentu se dočteš v jednom z článků od kolobezka1. Pekařská matematika, úprava receptů a tvorba vlastních receptů

jarmule 22.5. 9:28  

Zdravím :-) sice se snažím péct už nějaký ten roček, ale pořád se ještě učím :-) Ten "preferment" v receptu, je to, co děláme cca 12h. před zaděláním těsta? ... pak se to přidává do pečky k tomu ostatnímu v receptu? Chtěla bych ho zkusit, na fotce vypadá fantasticky, až se mi sbíhají sliny :-) !!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.