1503. zelňák od Betyyna


foto: Betyyna
zelňák 1503

Autor: Betyyna
   Hodnocení: 20%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml mléka
100 ml oleje
1 vejce
2 lžičky soli
350 g polohrubé mouky
pokrájené zelí (kysané zelí - množství z jedné zavařovací sklenice, vodu slijeme, zelí pokrájíme na menší kousky)
1/2 kostky (21 g) čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
čerstvé droždí posypeme trošku cukrem


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vznikne řídké těsto, které po vykynutí rozprostřeme na plech s pečícím papírem, dáme péct do rozehřáté trouby.
Připravíme si olej smíchaný s několika rozdrcenými stroužky česneku a touto směsí potřeme zelňák, až když začne růžovět, těsně před dopečením - ne dříve, aby česnek nezhořkl.
Pečeme na 180°C na horkovzduch dorůžova.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Jehlička 28.11. 17:35  

Už jsem ho párkrat dělala je móóc dobrý.

miisule 16.9. 10:19  

Je vyborny, pro zpestření jsem přidala kousek herkulesu :-)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.