1469. suky z hrašky od Hejenka


foto: Hejenka
1469. Suky z Hrašky

Autor: Hejenka
   Hodnocení: 16%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vody
4 lžíce oleje
1,5 lžičky soli
500 g polohrubé mouky
70 g Hrašky
25 g škvarkové pomazánky
1 lžička sušeného česneku
necelá 1/2 čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, nelepí se a není třeba podsypávat. Umotáme suky (housky, rohlíky...). Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pomašlujeme vejcem, můžeme posypat kmínem, hrubou solí, mákem nebo semínky. Ve vyhřáté troubě pečeme 10 - 15 minut.
Ještě horké přendáme na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.