1467. zakysankové dalamánky od Tallu


foto: Tallu
1467.Zakysankové dalamánky

Autor: Tallu
   Hodnocení: 23%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
110 ml vody
50 g zakysané smetany
10 g olivového oleje
1 lžička soli
1/2 lžičky cukru
50 g žitné celozrnné mouky
40 g špaldové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g hladké mouky
1 lžíce otrub
2 lžíce kvásku (recept č.98)
1/2 lžičky sušeného nebo 1/8 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto po vykynutí propracujeme, rozdělíme na 6 dílů, vytvarujeme bochánky, dalamánky, dlaní zploštíme, během kynutí na plechu s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem dokynou.
Asi po 20 minutách kynutí uděláme ostrým nožem několik šikmých zářezů a necháme ještě 20 minut kynout.
Před pečením orosíme vodou, posypeme kmínem a hrubou solí.
Pečeme ve vyhřáté troubě, horkovzduch 175°C.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře






foto: zulan
1467 zakysankové dalamánky od Tallu

Názory čtenářů

jitkakytka 24.1. 16:09  

Moc dobré. Těsto se výborně zpracovává, chutnají nám, pravidelně je peču.

zulan 5.9. 18:03  

Dělala jsem z dvojité dávky.S těstem se krásně pracuje,výsledek velice chutné.

Tallu 23.6. 20:57  

inspirace z uzasneho receptu na zakysankovy chleb od svabe, jen polovicni davka a zmenene pomery surovin a pridany otruby :)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.