1464. opilá buchta od tissue


foto: tissue
selský chléb + opilá buchta č.1464

Autor: tissue
   Hodnocení: 16%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml mléka
100 ml rumu
3 vejce
120 g másla nebo Hery
400 g hladké mouky
1 prášek do pečiva
200 g cukru
1 vanilkový cukr
70 g kokosu
150 g nasekané čokolády


Nastavení pekárny: Program Dort / Moučník


Postup:
Do pekárny dáme tekuté, na to sypké přísady a zapneme program Moučník. Před koncem míchání dáme nasekanou čokoládu.

Program Dort / Moučník (pečení s práškem do pečiva - těsto nekyne!) pokud nemáme, zvolíme program Rychlý, necháme cca 15 minut umíchat. Pekárnu přerušíme přidržením tlačítka Start / Stop, vytáhneme hnětací metly a nastavíme program Pečení. Po ukončení píchneme špejli, pokud je na ní nalepené těsto, program Pečení zapneme znovu a už hlídáme.
Formu vytáhneme z pekárny a necháme vychladnout, až pak vyklopíme.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
1464.opilá buchta

Názory čtenářů

Anndy 16.11. 17:15  

čokoládu jsem dala až po úplném zamíchání, vmíchala jsem pak jen stěrkou. Buchta je výborná

Barabaca 3.7. 15:58  

Buchtu jsem nedělala v pekárně, ale klasicky v bábovkové formě. Máslo jsem dala do těsta rozpuštěné. Po upečení nádherně voněla, ale chuťově nic moc, obyčejná bábovka...

zuzi777a 21.6. 20:55  

tak jsem dneska zkusila "opilou". Těsto voní úžasně, místo kokosu jsem dala vlašáky. Jen jsem měla radši než máslo dát olej- měla jsem ho sice měkké , ale špatně se mi rozmíchalo. Výsledek se chuťově moc povedl, ale nevyskočilo mi to tak pěkně ... Takže příště dám olej.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.