Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: StreLenka
Hodnocení: 5%
Suroviny:
1 zakysaná smetana (200 g)
1 vejce
50 ml mléka
50 g změklého másla
250 g jablkových povidel
3 lžíce sušené bramborové kaše
1 lžička skořice
550 g polohrubé mouky
2,5 lžičky sušeného nebo 3/4 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 10 - 12 dílů, umotáme pletýnky nebo uzly (viz. postupy / klik), naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 15 minut.
Pak pomašlujeme žloutkem smíchaným s trochou mléka a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 220°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.
IVČA-SUSOVA 10.11. 15:55
a kde mám vzít 250 g jablkových povidel , je to jablečná marmeláda?