1442. slaná květinka od Tallu


foto: Tallu
1442.Slaná květina

Autor: Tallu
   Hodnocení: 49%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
330 ml mléka
65 ml oleje
1,5 lžičky soli
150 g pizza mouky
350 g liva mouky
2,5 lžičky sušeného nebo 28 g čerstvého droždí + 1/2 lžičky cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto propracujeme, rozdělíme na dva díly, kdy každý díl rozválíme na velký obdélník, který potřeme troškou kečupu smíchaným s utřeným česnekem, posypeme strouhaným sýrem, poklademe šunkou či salámem dle chuti a fantazie a zamotáme jako rolády.
Do zapékací mísy nebo dortové formy dáme pečící papír, obě rolády rozkrájíme na dílky o délce výšky mísy a skládáme do mísy řezem dolů.
Necháme 30 - 40 minut dokynout, poté nahoře pomašlujeme rozmíchaným vejcem s trochou mléka a posypeme sezamovým a lněným semínkem a upečeme.... Všem chutná a chodí si odtrhávat dílky :) jen jsem měla misku většího průměru, takže jsem měla volná místa mezi jednotlivými dílky a tak se mi květinka nerozvila nahoru a do stran, tak příště :)

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: cinie
č. 1442 slaná květinka od Tallu

foto: vidua
1442 Slaná květina

foto: minja
č.1442 slaná květinka -ale nasladko

foto: Zabak
1442 Kytí od Tallu

foto: smarjorie
1442. slaná květina

foto: Zabak
1442 kytina od Tallu

foto: ddidi
č..1442 Slaná květina od Tallu

Názory čtenářů

ddidi 4.1. 21:30  

Dnes jsem jí pekla k véče, moc jsme si pochutnali, s těstem se krásně pracuje, nic jsem nepřidávala, děláno přesně podle bezvadného receptu. Moc děkuji Tallunce za super receptík, na toto moc dobré papáníčko.

Tapi 24.10. 13:47  

Prosím...jak dlouho a na kolik stupňů jste pekli?

cinie 5.6. 6:01  

vynikající těstíčko a úžasná dobrota.....přidala jsem petrželku a grilovací koření....jinak dle receptu.....vyzkoušejte určitě nebudete litovat....je to SUPER

Tallu 24.5. 18:23  

pokud nekdo nema pizza a liva mouku, muze pouzit proste jen hladkou.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.