1437. jáhlovo - pohankové bagety od garfula


foto: garfula
č.1437 jáhlovo-pohankové bagety

Autor: garfula
   Hodnocení: 12%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
3 lžíce olivového oleje
150 ml bílého jogurtu do 300 ml doplnit vlažnou vodou
200 g liva mouky
100 hladké mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky
2 lžičky soli
1 lžička cukru
špetka sušeného česneku
1 lžíce pohanky a 1 lžíce jáhel (předem spaříme horkou vodou a necháme cca 10 minut nabobtnat )
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 4 díly, z každého uválíme dlouhou, úzkou bagetu, dáme na bagetový plech a necháme dostatečně (minimálně 30 minut) vykynout.
Pak nařízneme šikmo zářezy a pomašlujeme žloutkem smíchaným s mlékem.
Dáme do rozehřáté trouby.
Bagetový plech můžeme dát přímo na rošt v troubě anebo podložíme klasickým plechem.
Pečeme při cca 180°C / asi 18 minut.
Po upečení bagety ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Kuchařík
1437.pohanko-jáhlové rohlíky

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.