1432. sedmikráskový med od cinie


foto: cinie
č. 1432 sedmikráskový med od cinie

Autor: cinie
   Hodnocení: 16%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
3/4 sklenice květů sedmikrásky
šťáva z 3 pomerančů
1 lžíce citronky
1 lžíce rumu
4 lžičky skořice
750 ml vroucí vody
750 g cukru krupice


Nastavení pekárny: Program Marmeláda / Džem


Postup:
Květy sedmikrásky propláchneme a v uvedeném pořadí dáme vše do nádoby.
Po ukončení programu naléváme do sklenek přes plátno.
Vůbec nic nestříká a krásně se to vrní. Upečte si k tomu houstičky, namažte máslíčkem a medíkem a máte dobrou a zdravou snídani.
Když nahradíte cukr krupici želírovacím cukrem, tak máte vynikající marmeládu. Med samozřejmě můžete použít jako medicínu nebo jen tak do čaje.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Anndy 3.5. 7:55  

asjenka - citronová šťáva - citronový koncentrát

asjenka 2.5. 19:58  

citronka je kyselina citronová nebo šťáva z citronu?

iviko 28.4. 15:49  

sedmikrásky mám též ráda,dávám do všech bylinek co piji čaj.I když jsem dělala med tak jsem dávala pampeličky+sedmikrásky.Tento recept musí být také zajímaví,díky moc

jarmule 1.8. 1:12  

Tak tohle mi uteklo, škoda, počkám si na příští jaro... úplně se mi sbíhají sliny ... :-)

finetta 4.6. 8:38  

a prosím, ráda bych ho zkusila, ale nevím, kolik toho medu nakonec je. můžete mi někdo poradit? děkuji

finetta 4.6. 8:32  

jak dlouho se to pak má zavářet? nebo to se už vůbec nezaváří?

vladiwin 11.5. 7:57  

Marki, určitě, zrovna včera jsme se bavili doma o pampeliškovém, že dělala mamky v dobách, kdy nebyly pekárny a že se vlastně jedná o ovoněný cukr. Ale byla to lahůdka. Já zkusím místo sedmikrásek pampelišky, v našem receptu od J. Brejchové bylo 300 ks pampelišek a bylo z toho 6 skleniček medu od menších zavařenin.

Marki87 10.5. 22:08  

Pekárnu mám teprve týden, ale tenhle recept musím hned zkusit, vypadá báječně ;o) Myslíte, že by třeba místo sedmikrásek šly i pampelišky?

vladiwin 10.5. 14:23  

Cinie - a jak velká je ta sklenice, když se má naplnit do 3/4? A kolik je z toho množství medu?

Amarka 9.5. 20:55  

Sedmikráska je úžasná a krásná bylinka.Med vypadá lákavě,zkusím ho uvařit.Na zahradě mám spoustu sedmikrásek...Díky za recept:-)

Tallu 9.5. 7:15  

výborný, pomeranč a skořice je super kombinace do medíku, voněl celý barák

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.