1428. kremžský bochník od budulinka2


foto: budulinka2
1428. Kremžský bochník

Autor: budulinka2
   Hodnocení: 37%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
260 ml piva
3 lžíce kremžské hořčice
2 lžíce oleje
375 g pšeničné chlebové mouky
130 g pšeničné celozrnné mouky (možno zaměnit mouky za žitnou)
1 lžíce sušeného mléka
2 lžičky soli
trošku chlebového koření
15 g čerstvého nebo 1,5 sušeného droždí
trošku cukru na čerstvé droždí


Nastavení pekárny: Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Při prvním pokusu o tento receptík bylo těsto z 1/2 dávky, zaděláno v pekárně se dvěma nádobami (v jedné formě, ve druhé bylo těsto na rohlíky) - program Těsto a chléb poté pečený v troubě. Výsledný bochník měl 558 g.

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: budulinka2
1428. Malý kremžský bochníček

foto: Kuchařík
1428.kremžský bochník

foto: StreLenka
1428.kremžský bochník

foto: budulinka2
1428. kremžský

foto: Tallu
1428.kremžský bochník od budulinka2

foto: olahr

Názory čtenářů

Laca 2.9. 15:11  

Dnes jsem ho pekla a byla jsem zvědavá jak bude chutnat ?? chlebík je moc dobrý a krásně vláčný !!! taky mohu všem jen doporučit !!!!

Tallu 22.8. 22:43  

chlebík je výborný!!! mohu jen a jen doporučit

budulinka2 21.8. 20:33  

Hejenka:
Koukám, že jsi nebyla spokojena s tímto receptem. Nedalo mi to a dnes jsem ho upekla potřetí. Přidala jsem jen dvě lžíce žitného kvasu, jinak dodržela recepturu. Hořký tedy nebyl v žádném případě. Nedala jsi tam té hořčice moc? Nebo byla stará? Já jsem ji v chlebu necítila vůbec a manžel, který nevěděl, z čeho chleba je, si pochutnával....

Hejenka 5.7. 17:13  

Každý máme jinou chuť, ale u nás doma tento chlebík úplně "vyhořel". Vláčný opravdu je i na druhý den, dokonce i na třetí, protože u nás ho nikdo dojíst nechtěl. Všem se nám zdál jako-by hořký. Že by tou hořčicí?

StreLenka 24.6. 11:13  

Mohu doporučit, byl krásně vláčný i druhý den.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.