Slané vdolky plněné kapustou

Autor: Uursik - další recepty
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
těsto:
300 g hrubé mouky
2 vajíčka
1 lžíce margarínu
špetka soli
20 g droždí
asi 2 dcl vlažného mléka
špetka moučkového cukru

Náplň:
500 g hlávkového zelí
20 g oleje
1 lžičky cukru
40 g uzené slaniny
30 g cibule
mleté černé koření
kmín
1 lžička červené papriky
sůl

olej na smažení


Nastavení pekárny:


Postup:
Na oleji zkaramelizujeme cukr, na něm opečeme na kostky pokrájenou slaninku. Na tomto základě orestujeme cibuli. Přidáme zelí, dochutíme kořením a solí a dusíme do měkka.

Ze surovin na těsto vypracujeme vláčné, tekuté těstíčko a necháme nakynout.

Použijeme lívanečník - rozehřejeme olej - lžící dáme trochu těstíčka - do středu pak lžičku náplně a přikryjeme stejnou dávkou těsta. Opékáme z obou stran. Na povrchu mírně osolíme


Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.