1350. žemličky z majonézového těsta


foto: Marcela-32
1350.žemličky z majonezoveho cesta.

Autor: Marcela-33
   Hodnocení: 23%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml mléka
100 ml majonézy
1 lžička soli
500 g hladké mouky
1/3 čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvarujeme bulky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 minut.
Pak pomašlujeme vejcem smíchaným s mlékem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / cca 12 minut.
Hotové žemličky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Marsi*Alfik
1350. žemličky z majonézového těsta

foto: Christl
1350

foto: Anndy
1350.žemličky z majonézového těsta

foto: Hanka+Lucka_8/04+Anežka_6
1350. kaiserky z majonézového těsta

foto: simcav
č.1350 z majonézového těsta jsou luxusně výborné

Názory čtenářů

jana 24.3. 20:48  

vynikající..díky..)))

simcav 3.2. 16:14  

těsto perfektní vůbec se nelepí a jsou vynikající i na chuť tyhle budu dělat určitě velmi často

Anndy 8.2. 12:37  

Výborné těsto! Místo mléka jsem dala domácí kefír.

Christl 2.11. 16:59  

dělám rohlíčky jak s sýrem a nebo i s angl.slaninou a moc nám chutnaj-těsto se nelepí a dobře se s ním pracuje a to mne baví

Marsi 28.5. 20:25  

Skvělé těsto, naprosto nelepivé, poměr jsem dodržela do puntíku! Jsou krásně nadýchané, chuťově dokonalé! Použila jsem čerstvé droždí, nádoba byla po vykynutí plná těsta až po okraj (Eta Delicca). Měla jsem 16 žemliček.

ditiska 14.1. 21:08  

jsou výborné. doporučuji.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.