1323. ořechové rohlíčky od osma


foto: osma
orechove rozky - č. 1323

Autor: osma
   Hodnocení: 12%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
500 g uvařených a nastrouhaných brambor
60 g dětské krupičky
120 g mírně povoleného másla
2 vejce
500 g hladké mouky + na podsypání na vále
2 prášky do pečiva
130 g práškového cukru
1 vanilkový cukr
špetka soli

náplň:
125 ml mléka
80 g krystalového cukru
1 vanilkový cukr
trocha skořice
200 g mletých ořechů
trocha rumu


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto necháme v pekárně pouze umíchat! Během hnětení si ho musíme ohlídat, pozor na brambory!
Pokud máme pekárnu s předehřevem, použijeme program Rychlý!

Těsto propracujeme, rozdělíme na libovolný počet dílů nebo postupně odkrajujeme a umotáme plněné rohlíky (postup u receptu č. 80). Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.
Po vychladnutí přikryjeme potravinovou folií, vydrží dlouho vláčné!

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: kvetka.tp
1323. ořechové rohlíčky od osma

Názory čtenářů

kvetka.tp 10.10. 9:37  

Musí se opravdu v začátku těsto ohlídat. Já měla moučné brambory a jen jsem přidala dvě lžíce smetany a těsto se krásně propracovalo. Při motání rohlíčků moc neutahovat, aby mělo prostor k "nakynutí", ty pevnější trošku popraskaly. Jinak jsou moc dobré, do některých jsem dávala i povidla smíchaná se strouhaným perníkem a ořechama.Díky osma :-))

osma 9.10. 21:47  

Cesto sa trocha lepi a ja mam vzdy po ruke muku na podsypanie. Cesto som rozdelila, vyvalela do kruhu a radylkom pokrajala na 8 dielov-trojuholnikov.Potom dat plnku a stacat od sirokeho kraja.

osma 12.9. 13:07  

Cesto som vybrala z pekarne a nechala tak 20 minut v chladnicke oddychovat. Maslo povolit,aby sa dalo krajat, nemalo by byt tekute.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.