Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: smrzka
Hodnocení: 17%
Suroviny:
400 ml mléka
4 lžíce krystalového cukru
2 lžičky soli
100 ml oleje
600 g polohrubé mouky
40 g čerstvého droždí
náplň
250 g změklé Hery
2 žloutky
1 lžička soli
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na dva díly. Rozválíme, potřeme náplní, srolujeme jako roládu, přeneseme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a rádýlkem nebo zoubkatým nožem nakrojíme jakoby trojúhelníčky. Nedokrojíme až nakonec. Necháme dostatečně nakynout (minimálně 30 minut) a pečeme v předehřáté troubě asi na 180°C dozlatova.
mašla 26.12. 18:39
Dělám je už asi 10let jako rohlíky. Vyválím kruh,natřu nádivkou,rozříznu na 6 trojůhelníků,stočím a vytvaruji rohlík. Potřu bílkem,upeču. Jsou to takové croisanty. Plněné -neplněné.Jen toho cukru dávám tři kávové lžičky.
smrzka 10.10. 10:27
.. len sa neboj a vyskúpšaj je to super a ja pridávam viacej soli alebo cesneku do plnky, ale všetko podľa chuti..
oz 4.10. 9:09
Má to být slané nebo sladké??
4 lžíce cukru do těsta a pak slaná náplň (jako na česnekáče bez česneku) mi nejde dohromady.