1318. vetřelcova žebra od smrzka


foto: smrzka
1318 - votrelcove rebra

Autor: smrzka
   Hodnocení: 17%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 ml mléka
4 lžíce krystalového cukru
2 lžičky soli
100 ml oleje
600 g polohrubé mouky
40 g čerstvého droždí

náplň
250 g změklé Hery
2 žloutky
1 lžička soli


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na dva díly. Rozválíme, potřeme náplní, srolujeme jako roládu, přeneseme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a rádýlkem nebo zoubkatým nožem nakrojíme jakoby trojúhelníčky. Nedokrojíme až nakonec. Necháme dostatečně nakynout (minimálně 30 minut) a pečeme v předehřáté troubě asi na 180°C dozlatova.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

mašla 26.12. 18:39  

Dělám je už asi 10let jako rohlíky. Vyválím kruh,natřu nádivkou,rozříznu na 6 trojůhelníků,stočím a vytvaruji rohlík. Potřu bílkem,upeču. Jsou to takové croisanty. Plněné -neplněné.Jen toho cukru dávám tři kávové lžičky.

smrzka 10.10. 10:27  

.. len sa neboj a vyskúpšaj je to super a ja pridávam viacej soli alebo cesneku do plnky, ale všetko podľa chuti..

oz 4.10. 9:09  

Má to být slané nebo sladké??
4 lžíce cukru do těsta a pak slaná náplň (jako na česnekáče bez česneku) mi nejde dohromady.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.