1301. bagety s pečenými bramborami od Marica1972


foto: Marica1972
bagety č. 1301

Autor: Marica1972
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml zakysaného mléka (acido)
100 ml vody
2 lžíce křenu se smetanou
50 ml oleje
1 lžíce jablečného octa
1 lžička soli
150 g polohrubé mouky
175 g hladké mouky
75 g sójové hladké mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky střední
250 g pomletých pečených brambor (oloupané a upečené na plechu s troškou oleje a kořením např. koření na americké brambory)
2/3 čerstvého nebo 3 lžičky sušeného droždí
2 lžíce lněných semínek
2 lžíce sušené pažitky
1 lžička sušené petrželové natě
můžeme přidat 1 lžíci koření na americké brambory


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý použijeme jinou smetanu i brambory, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 8 dílů, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 30 minut.
Před pečením nařízneme několik šikmých řezů, pomašlujeme vodou, mlékem, žloutkem nebo žloutkem smíchaným s mlékem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí, kmínem a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 25 minut.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.