1300. makové mušle, ovocný koláč nebo pletenky od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1300.makové mušle

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 7%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
220 ml mléka
1 žloutek
50 g másla
250 g polohrubé mouky
150 g hladké mouky
50 g cukru
citrónová kůra
2 lžičky koření Voňavé pečení s vanilkou
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí

maková náplň (např. u receptu č. 477), žloutek na pomašlování, mák na posypání


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
makové mušle:
po vykynutí těsto propracujeme, vytvoříme váleček, ze kterého odkrajujeme plátky a odkládáme na pomoučený vál.
Z této dávky jich je asi 16 kousků.
Trošku rozválíme nebo zmáčkneme rukou a vložíme pomoučenou stranou do tvořítka na plněné pečivo. Dáme náplň a uzavřeme.
Necháme kynout na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a pečeme při 170 - 180°C / asi 20 minut.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: kvetka.tp
1300.kynutý borůvkový koláč

foto: kvetka.tp
1300.sladké pletenky

Názory čtenářů

hankamishka 7.11. 18:06  

dělám dnes znova...

hankamishka 3.11. 22:38  

dopadlo to super, dala jsem ze 3, co mám, tak prostřední tvořítko-a úspěch-že mňamka

hankamishka 3.11. 17:27  

když kliknu na ta tvořítka-tak se mi tam objeví 4 velikosti. Tady mám k dispozici jednu velikost-tak jak poznám, jestli je na těch 16 kusů-nebo kolik toho mám nadělat?

Huriva 29.5. 21:03  

Na mušle jsem si netroufla,udělala jsem mřížkový koláč.Pomazala meruňkovou zavařeninou s trochou pudingu,aby nevytekla.Tu zavařeninu jsem dělala v pekárně loni podle receptu 0612. broskvový džem od almelka.No a dohromady moc dobré:-)

Kimona 29.8. 15:29  

Gábina- koření" Voňavé pečení s vanilkou" koupiš na internetových stránkách KOŘENÍ OD ANTONÍČKA a není to drahé. Jsou tam výborné namíchané směsi, např. Divoké koření,ale to sem nepatří-tak študuj:-)

Anndy 20.8. 20:29  

Gábina - v receptu jsem název poupravila, to koření se tak jmenuje

Gábina 20.8. 16:18  

Jaké používáš to koření?

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.