1297. extra křupavé bagety od Svetluska78


foto: Svetluska78
Bagety

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 12%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
375 g studené vody
50 g celozrnné mouky z červené pšenice
50 g žitné chlebové mouky
250 g polohrubé mouky
275 g hladké mouky

vše dáme do pekárny a bez předehřívání!!! surovin necháme umíchat.
Pak nádobu z pekárny vyjmeme a dáme do lednice - nejlépe přes noc.

Druhý den přidáme:
1 lžíce oleje
1 lžíce jablečného octa
30 g sušené syrovátky
2 lžičky soli
2 lžičky cukru
17 g čerstvého nebo větší 1,5 lžičky sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
Necháme v pekárně umíchat opět na programu bez předehřívání!!! (Rychlý apod.).
Kynout necháme ve formě při pokojové teplotě cca 4 - 6 hodin.
Na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat) vytvarujeme bagety (z tohoto množství je 8 ks) cca 8 - 10 cm dlouhé a necháme 10 minut odpočinout. Pak vyválíme na konečnou velikost, dáme na bagetový plech, necháme opět dokynout a pečeme.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře







foto: Svetluska78
Bagety - detail řezu

foto: budulinka2
1297. extra křupavé bagety od Svetluska78

foto: Ivkalbc
1297. extra křupavé bagety od Svetluska 78

foto: Iivetata
1297.extra křup.bag.od Svetluska78

foto: Ivkalbc
1297. extra křupavé bagety od Svetluska78

foto: Tallu
1297.extra křupavé bagety od Svetluska78

foto: ddidi
1297. Extra křupavé bagety z červené pšenice podle Světluška 68

Názory čtenářů

finetta 14.10. 15:14  

také jsem je pekla. ale nic moc.

Tallu 19.9. 17:47  

naprosto vynikajici :) a uzasne krupave :)

Iivetata 22.11. 9:04  

Tak begety se povedly,děkuji za recept,všem chutnaly.Jen menší úpravy,místo čer.pš. jsem dala z Kauf. celozr.pš. s fial. proužkem a druhý den jsem nechala proběhnout program těsto i s kynutím a výsledek vidíte.Syrovájku jsem nedala,protože jí nemam.

vrtělka 28.10. 13:51  

Ted jsme vytáhli z trouby a nedočkavě jsem je rozkrojila jestli jsou tak porovité jak na obrázku a opravdu jsou a to jsem mysto červené pšenice dala žitnou celozrnou mouku jiná doma nebyla .I to čekání a dlouhodobé kinutí se vyplatilo snad nám něco zbyde na večeři.Určitě budem píct častěji.

budulinka2 3.8. 20:39  

Neměla jsem mouku z červené pšenice a použila obyč. pšeničnou celozrnnou. Bagety byly úžasné i druhý den, i když už nebyly tak křupavé, naopak měkkoučké, nadýchané, prostě super. Určitě budu péct častěji.

Anndy 21.7. 19:17  

červená pšenice foto kolobezka1.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.