1296. žemle a bagety od ojunka


foto: ojunka
1296. Žemle a bagety

Autor: ojunka
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml vody
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
2 lžíce kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
250 g polohrubé mouky
320 g hladké mouky - část tmavé chlebové mouky
2 lžíce otrub
2 lžíce vloček
2 lžíce sušené bramborové kaše v prášku
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Půl hodiny před koncem kynutí vyndáme a uděláme tvary, těsto je volnější, ale nijak zvlášť nelepí.
Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout asi 30 minut a poté upečeme v troubě na 200°C / 15 - 18 minut.
Pomašlujeme žloutkem s mlékem a necháme hodně vypéct, jsou krásně křupavé.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: ojunka
1296.

foto: berulka
Bagety č. 1296

foto: Anndy
1296.žemle

foto: ojunka
1296.žemle a bagety

Názory čtenářů

Anndy 6.8. 12:38  

vody jsem dala pouze 320 ml. Vykynuté těsto jsem propracovala, rozdělila na dva díly, každý z nich ještě na dva díly a udělala válečky. Každý váleček jsem postupně pomocí rozvalovacího válečku mírně rozválela a nerez stěrkou nakrájela na 3 obdélníčky - celkem tedy 12 obdélníčků. Stěrkou se dají krásně nabrat a přendat na plech.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.