Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Želka
Hodnocení: 37%
Suroviny:
150 ml mléka
100 ml vody
2 lžíce změklého sádla
2 lžíce změklého másla
2 lžíce oleje
2 lžičky soli
300 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 lžíce Maizeny (kukuřičný škrob)
80 g uvařených a nastrouhaných brambor
25 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
2 lžičky cukru
1/4 lžičky sody bikarbony
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky (viz. postupy / klik), rohlíky (postup u receptu č. 80) a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem smíchaným s mlékem, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.
oszor 11.5. 18:51
Dnes jsem zkoušela tento recept, přesně jak je napsaný. Dobře se s těstem pracovalo, mašlovala jsem pouze vodou a sypala solí. Rohlíky jsou hodně vláčně a z brambory mají zajímavou barvu. Myslím, že budou i trvanlivé - teda pokud přežijí :-)
Anndy 4.5. 11:12
Výborná záležitost. Brambora vychází cca 1 střední, dala jsem vše přesně podle receptu a těsto bylo akorát! Ovšem opravdu během hnětení hlídejte, záleží na bramborách, druhu másla, ale i sádla!