1231. bagety s jarní cibulkou, oreganem a bazalkou od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1231.bagety s jarní cibulkou,oregánem a bazalkou

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 8%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
1 bílý jogurt (150 ml) a přidáme
vodu do množství 260 ml
3 lžíce změklého sádla
300 g pšeničné hladké mouky
200 g pšeničné celozrnné mouky special
2 lžičky soli
1 lžičku cukru
12 g čerstvého nebo 1 vrchovatá lžička sušeného droždí
před koncem hnětení přidáme
tři na hrubo pokrájené a osmažené jarní cibulky - nezapomeneme odstranit tuk!
2 stroužky nastrouhaného česneku
nasekanou bazalku
oregano
- bylinky mohou být i sušené


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 30 minut kynout. Před pečením nařízneme několik šikmých řezů, pomašlujeme žloutkem nebo žloutkem smíchaným s mlékem, můžeme posypat semínky a pečeme ve vyhřáté troubě při 180°C / cca 25 minut.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: garfula
č.1231 bagety

Názory čtenářů

garfula 26.4. 11:00  

Pekla jsem je dneska,dala jsem kefír místo jogurtu a čerstvé oregano a sušený tynmián.Voní úžasně,teď chladnou,už se těším,jak ochutnám. Těsto je super

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.