1223. celozrnné bulky s ovesnými vločkami od kvetka.tp


foto: kvetka.tp
1223.celozrnné s ovesnými vločkami

Autor: kvetka.tp
   Hodnocení: 16%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 g bílého netučného jogurtu
130 ml mléka
3 lžíce změklého sádla
1,5 lžičky soli
200 g pšeničné celozrnné mouky
100 g pšeničné hladké mouky
100 g žitné celozrnné mouky
3 lžíce ovesných vloček
1 lžička cukru
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
1/2 lžičky sušeného kvásku


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvarujeme bulky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak ostrým nebo zoubkatým nožem uděláme šikmo zářezy, pomašlujeme vodou, vyválíme v ovesných vločkách a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové bulky ihned přendáme z plechu na mřížku.



Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: osma
č.1223 celozrnne bulky od kvetka.tp

foto: Andulka
1223-celozrnne s ovesnymi vlockami

foto: vladka
1223 celozrnné bulky

foto: Ivkalbc
1223.celozrnné bulky

foto: Ivkalbc
1223.celozrnné bulky

Názory čtenářů

vladka 22.4. 8:35  

Místo celozrnné žitné jsem omylem dala hladkou mouku. Jsou výborné, krásně vláčné.

Andulka 18.4. 11:04  

S testem se pracuje vyborne, ale upecene rohliky nam prisly moc suche. Mozna by to chtelo udelat vetsi kousky - bulky nebo veku. Z teto davky jsem mela 16ks rohliku.Ale stejne mi to neda a jeste je vyzkousim v nove troube

osma 17.4. 20:23  

Vyborny recept,budem tieto bulky robit,mam uz v oblubenych.Díky.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.