Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: ojunka
Hodnocení: 24%
Suroviny:
200 ml mléka
1 zakysaná smetana(180 g)
70 g změklého sádla
1 lžíce sušené syrovátky
2 lžičky soli
2 lžíce kvásku (recept č. 98)
300 g polohrubé mouky
300 g hladké mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
trošku cukru na čerstvé droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Každý máme kvásek, ale i zakysanou smetanu jinou, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme asi na 12 ks a vytvoříme bulky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme vejcem a posypeme sezamem a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C / 20 minut.
Hotové bulky ihned sundáme z plechu na mřížku.
budulinka2 13.4. 19:28
Dnes jsem je vyzkoušela poprvé a hned jdu kliknout na hvězdičku. Jsou moc dobré.