1112. škvarkové bagety od cinie


foto: cinie
č. 1112 škvarkové bagety od cinie

Autor: cinie
   Hodnocení: 18%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
400 ml vody
3 plné lžíce škvarků i se sádlem (koupené)
400 g LIVA mouky
200 g žitné chlebové mouky
2 lžíce lněného semínka
2 lžíce sezamu
1 lžíce kmínu
1 lžička sušeného česneku
1 lžička cukru
2 lžičky soli
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na vále, rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme. Naskládáme na pizza plechy či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 40 minut.
Pak pomašlujeme rozšlehaným vejcem s troškou mléka, posypeme semínky a pečeme v předehřáté troubě na 175°C / 20 minut - horkovzduch.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: kudlanka74
1112.škvarkové bagety

foto: garfula
č.1112 švarkové bagety

foto: feliberi
č. 1112 ŠKVARKOVÉ BAGETY OD CINIE

foto: Ivkalbc
1112.škvarkové bagety od cinie

foto: ben3
1112.Škvarkové bagety od Cinie

foto: Anndy
1112.škvarkové bagety

foto: sokotanek
č.1112 - škvarkové bagety od Cinie

Názory čtenářů

alus.s 21.1. 19:43  

tak jsem na bagetky tolik těšila ale nejraději bych si nafackovala. Neměla jsem LIVA mouku tak jsem dala pšeničnou celozrnnou plnohod. a to asi byla chyba. Těsto sice krásně vykynulo ale bagety byly po upečení takové hutné a když se zmáčkly tak byly mazlavé a na chuť hořké. Příště raději z hl. mouky.

cinie 24.4. 22:42  

Peter, já jsem měla ty škvarky kupované a byly hodně drobný, tak jsem je tam dala celé....jestli máš větší kusy, tak je pokrájej

Peter z Trenčína 22.4. 12:43  

tie oškvarky sa dávajá pomleté, alebo celé pokrájané na menšie kúsky. Dík

Anndy 17.4. 13:36  

Těsto je úplně akorát, nemusí se dosypávat! Krásně mastné, dobře se s ním pracuje. Bagety jsou moc dobré!

feliberi 7.4. 7:14  

Ty bagety jsou tak výborný, že jsem si zadělala na problém. Dcera už nechce ani chleba, prý jen tydle bagety, tak nevím, jestli ji zabiju, nebo chvilku počkám

ben3 6.4. 10:05  

Jsou opravdu dobré. Udělala jsem 9 menších.

feliberi 4.3. 12:59  

Jsou velmi výborný, chutný a nádherně nadýchaný, zkrátka super

kudlanka74 27.1. 14:30  

jsou vážně úžasný, dávala jsem místo LIVA mouky hladkou a byly výýýbornééé

Ringana 24.1. 19:13  

tak ty určitě vyzkouším

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.