0998. veka od hekute


foto: hekute
998 Večky- zdravější :-))))

Autor: hekute
   Hodnocení: 59%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
150 ml domácího kefíru
150 ml vody
3 lžíce oleje
2 lžičky soli
350 g pšeničné hladké mouky
150 g špaldové mouky
50 g žitné chlebové mouky
2 lžíce kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
1 lžíce medu
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kefír a kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 2 díly, a buď uválíme veky, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout cca 20 - 25 minut.
Pak pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 10 - 15 minut, pak stáhneme na 180°C a dopékáme 20 – 25 minut.
Hotové veky pomašlujeme trochou rozpuštěného másla a ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: hekute
Večka na řezu...

foto: hekute
012 veka - 998 veka

foto: eva.sv
998 Veka

foto: LENULA
998 veka od hekute

foto: osma
Veka od Hekute c.998

foto: hekute
998- veka od hekute

foto: Ringana
veka č. 0998 a chléb č. 0003

foto: Ilona
998.bagety

foto: hekute
0998 - veka od hekute

Názory čtenářů

Máša 4.5. 21:36  

s olejem jsou jemnější

Anndy 6.4. 8:48  

moc dobré veky! Těsto bylo akorát! Pekla jsem při 180°C / 25 minut na horkovzduch (s kastrůlkem vody v troubě)

shineon 30.12. 22:54  

dělala jsem vloni, moc dobré byly

Ringana 11.12. 13:02  

Bezvadné, vynechala jsem žitnou mouku, kefír jsem neměla, tak jsem dala mléko a trochu sušené syrovátky a místo oleje kousek hery. Těsto pěkně vykynulo. Recept doporučuji.

osma 5.9. 19:47  

Super,super.Diky za recept.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.