0975. máslové rohlíky od Želka


foto: Želka
Maslové rohlíky č.975

Autor: Želka
   Hodnocení: 52%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml mléka
70 g másla
2 lžičky soli
1 lžíce Maizeny (kukuřičného škrobu) případně Solamylu (bramborového škrobu)
400 g hladké mouky
100 g polohrubé mouky
50 g pšeničné chlebové mouky
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky cukru

na pomašlování 30 g másla


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po skončení programu těsto vyválíme na obdélník a potřeme rozpuštěným máslem. Poskládáme na třetiny a pak na půlku a necháme 15 minut kynout pod utěrkou.
Pak rozválíme a zpracujeme do tvaru válce. Pokrájíme na 12 dílů a uděláme bochníčky.
Necháme 15 minut kynout, pak vytvoříme rohlíčky a dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme 40 minut kynout. Pomašlujeme mlékem a pečeme při 180°C.
Po upečení ještě horké pomašlujeme rozpuštěným máslem.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




foto postup I / klik


video postup / klik



foto: Želka
Maslové rohlíkyč.975

foto: patek
pečivo č.975 máslové od Želka

foto: Želka
č.975

foto: verunka.nika
máslové rohlíky od želka 975

foto: ROAN
č.975

foto: oszor
Rohlíky máslové od Želka, č.975

foto: čtyřlístek
Rohliky 975

foto: Anndy
975.máslové housky

Názory čtenářů

Michal 17.5. 18:20  

Super rohlíky. Dělal jsem z celozrné špaldové hladké mouky, ale musel jsem přilít do těsta více mléka... Pekl jsem to na 180 st asi 24minut v naší staré troubě bez možnosti horkého vzduchu...
Ale opravdu asi nejlepší recept co jsem kdy dělal...

zdenka 2.1. 11:16  

Výborné vláčné, nelepící se těsto. Rohlíky jsou výborné. Moc doporučuji. A to už jsem víc druhů rohlíku zkoušela a ty byly skvělé. Nebojím se říct,nejlepší

Anndy 4.6. 10:41  

Výborné! Těsto bylo akorát, nic jsem nepřidávala!
Jen příště budu mašlovat svým oblíbeným žloutkem smíchaným s mlékem. Po mašlování máslem se mi zdá pečivo moc světlé.

oszor 1.2. 14:34  

těsto dobré, příprava sice trochu delší, ale vyplatí se, po upečení krásně "lístkuje" a je chutné.

zotík 31.3. 13:23  

opravdu se povedli a jsou chutné,řekl bych,že nemají chybu.

Nelinka 19.9. 22:07  

Včera jsem je zkoušela a jsou vynikající.Doporučuju

boxina 9.9. 20:25  

Pekla jsem rohlíky na horkovzduch 160 stupňů cca 20 minut, vzhledově krásně držely tvar, chuťově velmi dobré. Neměla jsem chlebovou mouku, takže jsem ji nahradila polohrubou. Určitě je budu péct často.

patek 8.9. 8:25  

S těstem se dobře pracovalo,přesně dle receptu,pečivo je moc dobré vyzkoušejte!díky Želka!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.