0926. koblihy z majolky od babičky mašule1


foto: mašule1
0926. Koblihy z majolky od mojí babičky

Autor: mašule1
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml mléka
3 žloutky
1 Majolka (225 ml)
1 lžička soli
500 g hladké mouky
1 celé čerstvé droždí (42 g)
2 lžíce cukru


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto po vykynutí (pozor, pokud je plná forma, ukončíme program dřív) propracujeme, rozválíme na silnější plát, ze které vykrajujeme tvořítkem na koblihy nebo skleničkou koblížky a smažíme v rozpáleném oleji. První stranu pod pokličkou druhou bez pokličky.
Dáváme na ubrousek a plníme marmeládou, švestkovou nutelou.... Tupperware má v nabídce přímo plničku - viz.foto koblížků, dobrá je stříkačka s větším otvorem.

Můžeme plnit před smažením:
Ilona: RADA, aby se koblížky při smažení neotvíraly (Ivanika)
Aby koblihy neudělaly žabičku - neotevřely se tak z rozváleného těsta nevykrajujeme kolečka, ale pouze si je lehce na těsto tvořítkem na koblihy nebo skleničkou naznačíme. Na naznačená kolečka dáme povidla nebo marmeládu a překryjeme druhým plátem těsta. Teprve teď vykrajujeme kolečka, která necháme pod utěrkou kynout. Do tuku vkládáme napřed tou vrchní stranou a pak teprve otočíme. Určitě se neotevřou.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

mašule1 16.6. 16:02  

anqa- zkus kobližky po vykrojení ještš po okrajích smáčknout, po vykynutí to nebude znát. Já osobně raději plním až po usmažení, šetří to čas i nervy.:-)

anga 25.4. 8:43  

Děkuji za dobrý recept,ale při postupu na plnění a pečení jsi nejsem jista kde jsem udělala chybu. Koblížky se mi při pečení otevřely a marmeláda vytekla.Nedávala jsem velké množství.Děkuji za radu.

mašule1 20.3. 16:04  

borovec- vždyť taky píšu, že mám ten recept od babičky,tzn. že je starý a ty ho klidně můžeš znát 30 let. Tenkrát přeci recepty kolovaly mezi hospodyňkami, zrovna tak jako teď. A znova musím trvat na tom, že jsem ho rozhodně nezkopírovala z internetu.

borovec 10.3. 19:21  

Přidávám se k Prckový !!!Ten recept znám už 30 let.

mašule1 5.2. 19:40  

Prcková - mám ten recept od babičky, opravdu nemám zapotřebí kopírovat recepty na jiných stránkách. Jak správně píše Anndy, tenhle recept je diametrálně jinej. Jen jsem se chtěla podělit o opravdu dobrej recept na koblihy. Vyzkoušej a uvidíš.

Anndy 5.2. 18:08  

Prcková - nejsi za rejpala, je dobře, že máš přehled.

Anndy 5.2. 18:07  

Prcková - mouka je ne polohrubá, ale hladká, na stejné množství je tam o 125 g více majolky, není tam rum, a droždí je jednou tolik.

Prcková 5.2. 17:37  

Koblihy jsou pěkné,ale budu za rejpala
TROCHA MLÉKA A JE TO NOVÝ RECEPT?

Váš názor:

Jméno: