0913. pivní chléb z kastrolu od supka2


foto: supka2
chléb pečený v kastrolu

Autor: supka2
   Hodnocení: 15%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
cca 320 ml piva
2 lžíce sádla
350 g hladké mouky
50 g grahamové mouky
150 g žitné celozrnné mouky
50 g sušené bramborové kaše nebo halušek v prášku
1/2 čerstvého nebo 2 lžičky sušeného droždí
2 lžičky soli
2 lžičky drceného kmínu
1 lžička sušeného česneku
semínka dle chuti


Nastavení pekárny: Program Rychlý


Postup:
Těsto necháme chvilku míchat, je trochu lepivé, ale tvarovatelné. Po uhnětení utěrku vysypeme hladkou moukou a posypeme semínky, na to dáme kouli z těsta a přendáme do mísy. Přikryté utěrkou necháme na teple kynout cca 1h.
V troubě při 230 – 240°C necháme rozpálit kastrol (nejlépe o průměru 24 cm, výška 9 cm) i s poklicí - místo poklice můžeme použít smaltovanou misku. Pak těsto překlopíme kastrolu. Pečeme na spodní mřížce přikryté 30 minut a pak asi 15 minut odkryté. Po odkrytí pomašlujeme slanou vodou. Chléb se krásně vyklopí.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: supka2
pivní chléb z kastrolu

foto: garfula
č.913 na řezu

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.