0902. knedlíky s bramborákem od modrina


foto: modrina
Knedlíky s bramborákem

Autor: modrina
   Hodnocení: 26%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml vlažné vody
1 žloutek
350 g hrubé mouky
1/2 sáčku bramboráku v prášku
půl lžičky soli
menší 1/2 čerstvého nebo 1,5 lžičky sušeného droždí
před koncem hnětení nebo až po zamíchání přidáme 2 nakrájené rohlíky


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Těsto si během hnětení ohlídáme, buď přisypeme mouku, nebo přilijeme trochu mléka. Těsto nesmí lepit!
Po vykynutí propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 2 - 3 díly, vytvoříme šišky a necháme ještě cca 10 minut pod utěrkou kynout.

Vaříme nad parou:
do kastrolu dáme asi do půlky vodu. Přes to dáme vykroucenou vlhkou utěrku a připevníme ji gumou. Založíme dobře okraje, ať nevyhoříme:-).
Až voda začne vařit, položíme na utěrku knedlíky, přiklopíme velkou mísou nebo druhým kastrolem a vaříme 25 minut. Napařené knedlíky několikrát propícháme.

Vaříme ve vodě:
knedlíky vložíme do vroucí osolené vody, vaříme 20 minut - po 10. minutách otočíme. Uvařené knedlíky několikrát propícháme.

Paříme v napařovacím hrnci:
těsto rozdělíme podle velikosti hrnce na 3 - 4 díly, záleží, jak máte velký napařovací hrnec. Knedlíky vypracujeme do válečků a necháme přikryté utěrkou cca 15 minut kynout. Pak opatrně olejem pomaštěnýma rukama, vložíme do napařovacího hrnce, kde jsme vymazali olejem jednotlivá patra. Zapneme časovač na 20 minut. Napařovací hrnec vydá signál po ukončení. Napařené knedlíky několikrát propícháme a pomašlujeme rozpuštěným máslem nebo olejem ze všech stran.

Hotové knedlíky se krájí nejlépe kráječem na knedlíky nebo režnou nití.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: jakubi
902. Knedlíky s bramborákem od modrina

foto: budulinka2
902. Knedlíky s bramborákem

foto: modrina
0902 Knedlíky s bramborákem

foto: budulinka2
0902. Knedlík s bramborákem

Názory čtenářů

lebahu 29.3. 12:20  

Výborné knedlíky, dělala jsem je plněné uzeným a k nim kyselé zelí. mňam!
Těsto kynutím trochu zřídlo, tak jsem musela při plnění dost podsypávat, ale zabalit se to dalo.

budulinka2 14.6. 15:11  

knedlíky byly skvělé - prázdné i plněné uzeným masem s cibulkou. Díky za recept

jurik2 8.6. 20:15  

knedlíky se povedly ,všem chutnaly. Měli jsme je s kachnou a zelíčkem a fakt dobrý.Rodina schválila pro další vaření.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.