0893. BIO chleba od jakubi


foto: jakubi
893. Biochleba

Autor: jakubi
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml podmáslí
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce octa
200 g plnohodnotné mouky
150 g špaldové celozrnné mouky
75 g žitné celozrnné mouky
75 g pšeničné celozrnné mouky
200 g kvásku (recept č.98 nebo č.627)
50 g ovesných vloček jemných
4 lžíce pšeničných otrub
2 lžičky soli
1 lžíce kmínu
1 lžíce melasy / klik nebo Sladovitu / klik , med
1/4 čerstvého nebo 1 lžička sušeného droždí
po zvukovém signálu přidáme 2 hrsti semínek - slunečnice, len a dýně


Nastavení pekárny: Program Celozrnný / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Musíme počítat s tím, že celozrnné chleby nebo chleby s větším podílem žitné mouky budou hutnější (nenakynou jako s větším podílem hladké mouky), vlhčí a také s menšími póry.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Anndy
893.BIO chléb

Názory čtenářů

shineon 31.8. 22:51  

Sice jsem původně dělala úplně jiný chlebík, ale nakonec skončil tady u Bio chleba... no posuďte sami, to složení :-) ale už stejně skoro není, skoro jsme ho sbaštili

Anndy 24.7. 16:23  

pro nás byl tento chlebík hutnější.

Ayleen 11.5. 15:40  

Krásny chlebík. Len ja by som od názvu BIO chlieb čakala, že všetky suroviny budú BIO :) Čo si samozrejme môžeme urobiť. Len neviem, či som videla BIO podmásli a TESCO plnohodnotnú múku.

jakubi 7.5. 15:01  

esli: děkuji, pochvala vždy potěší

esli 6.5. 17:49  

nádherný chlebík...

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.