0888. sýrové bagetky se slaninou a vínem od Svetluska78 - celokváskový


foto: Svetluska78
Sýrové bagetky

Autor: Svetluska78
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
100 ml červeného vína
50 ml vody
500 g kvasu (recept č. 98 nebo č. 627)
100 g plnohodnotné mouky
400 g hladké pšeničné mouky
200 g strouhaného Eidamu
80 g vyškvařené uzené slaniny (40 g obyčejné slaniny a 40 g česnekového boku)
2 lžičky Sladovitu
1 lžička soli
1/2 lžičky sušeného droždí (pokud je dostatečně silný kvas nemusí se dávat droždí vůbec)
tvrdý sýr na posypání


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), rozdělíme na 3 díly, a buď uválíme bagety, nebo vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček).
Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme. Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme mlékem, posypeme tvrdým sýrem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 25 - 30 minut.
Hotové bagety ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.