0849. tigelle od ninicka

Autor: ninicka
   Hodnocení: 22%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vlažného mléka
1/2 čerstvého droždí
600 g hladké mouky
1 lžička cukru
2 lžičky soli
40 g částečně rozpuštěného másla
6 lžic olivového oleje


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Ve vlažném mléce rozpustíme droždí, vlijeme do nádoby v pekárně, přidáme větší část prosáté mouky a lžičku cukru.
Zapneme program Těsto
Jak je mouka promíchaná (30 sekund) možná i míň, přisypeme zbylou mouku, sůl a nakonec přilijeme máslo s olejem.
Těsto je úžasné, krásně nakyne až po okraj.
Po vykynutí těsto vyndáme na pomoučený vál, vyválíme tak na 0,5cm. Doporučujeme hned na poprvé udělat co nejvíce koleček neb čím víckrát se těsto zpracovává, tím je tužší. Vykrajujeme sklenicí o průměru 7,5 cm. Z této dávky uděláme asi 50 tigelli.
Vykrojené tigelle dáme ještě kynout na utěrku asi 15 minut, ne déle nebo oschnou. Jednoduše jak uvidíme, že se zvedají, dáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírema a propícháme vidličkou.
Trouba musí být opravdu horká, nejlépe jen pečení zespodu a zvrchu tak 200°C? Musíte zkusit.
Hotové tigelle rozkrojíme a dáme tavený sýr, salám šunku... co chceme. Dají se jíst i s Nutelou..
Po vytáhnutí z trouby dáme do ošatky s ubrouskem a přikryjeme utěrkou, ať vydrží déle teplé.
Toto pečivo se jí teplé!

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ilcia
849 Tigelle

Názory čtenářů

Ilcia 13.4. 13:51  

tak jsem je dělala dnes a všem chutnali

ninicka 5.4. 14:02  

Zapomnela jsem poznacit ji se teple hned po vytahnuti z trouby proto se davaji na tu osatku prykrytou uterou. Jak budu mit misto poslu foto te slepicky kam to davam ja i foto prostreneho stolu na tigellovou mnamku.

Ilcia 5.4. 13:41  

dík za recept, udělám je v nejbližší době

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.