Růžicový celozrnný koláč

Autor: Hanikan
   Hodnocení: 9%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
250 ml mléka, 2 vejce, 50g másla, 1/2 lžičky soli, 80g medu nebo melasy, 200g pšeničné celozrnné mouky, 300 g žitné celozrnné mouky, půl sáčku sušeného droždí, suroviny na nádivku...nejlépe makovou.


Nastavení pekárny: Těsto


Postup:
V uvedeném pořadí dáme suroviny do pekárny a zapneme program TĚSTO. Mezitím si nachystáme náplň..nejlépe makovou, ale může být jakákoliv jiná.
Hotové těsto vyválíme na plát, potřeme náplní a srolujeme jako závin. Poté odkrajujeme dílky srolovaného těsta a klademe je řeznou stranou nahoru do formy. Každou před přidáním další,potřeme kolem dokola sádlem, aby se později daly snadno oddělit.
Necháme ještě 15minut dokynout a pak pečeme. Můžeme před pečením potřít nahoře vajíčkem nebo po upečení meruňkovou marmeládou slabou vrstvičku.

Jsou opravdu moc dobré!

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.