Selsky chleba


foto: schatz2
Selsky chleba ( s kvaskem )

Autor: schatz2 - další recepty
   Hodnocení: 9%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
Kvasek

50g drozdi
150g mouky ( hladka + zitna )
1/4 l vody

Testo

350ml vlazne vody
2 lzicky soli
2 lzice oleje
250g mouky ( zitna + hladka )
400g hladke
mouku na val


Nastavení pekárny:


Postup:
Drozdi rozmichame ve vodem, pridame mouku a dobre promichame. Nechame stat 24 hodin prikryte pri pokojove teplote.

Hotovy kvasek smichame s 350ml vlazne vody. Pridame sul, olej a postupne vsechnu mouku. Prohneteme a nechame 30min kynout. Pak jeste jednou prohneteme, vlozime do chlebove formy nebo na pekac a nechame 30min. kynout. Potom formu vlozime do predem vyhrate trouby a peceme 1 hodinu na 200°C

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.