0687. corny sezam alá cinie


foto: cinie
č. 687 Corny sezam alá Cinie

Autor: cinie
   Hodnocení: 81%  


Suroviny:
200 ml kefíru
300 ml vlažné vody
3 lžíce oleje
400 g pšeničné celozrnné mouky
300 g pšeničné chlebové mouky
2 lžíce slunečnicových semínek
2 lžíce lněných semínek
1 lžička cukru
2,5 lžičky soli
2,5 lžičky sušeného nebo větší 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4, ale až i 8 dílů, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Lehce pomašlujeme vodou a vršek obalíme v semínkách (sezam, lněné semínko) a naskládáme na bagetový plech nebo na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a můžeme nechat chvilku nakynout (nemusí se).
Pečeme v předehřáté troubě při 180°C / 15 - 20 minut (horkovzduch).

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ilona
687.corny

foto: marcelka31
687.Corny sezam alá cinie

foto: Ilona
687.corny sezam

foto: vladka
687 corny sezam

Názory čtenářů

yennifera 4.3. 19:33  

Dnes upečeny bagetky a srdíčka. Všichni nadšení včetně dětí. Určo brzo zopakuji. Moc díky za skvělý recept :)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.