0664. bialy - americké pečivo s makovocibulovou náplní od ben3


foto: ben3
664.Bialy-americké pečivo s makovocibulovou náplní.

Autor: ben3
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
206 g vody
300 g + 1 vrchovatá lžíce chlebové pšeničné nebo hladké mouky
1/2 lžičky droždí
1 lžička soli

náplň:
asi 1/2 větší cibule nakrájíme najemno a osmahneme na 2 lžičkách oleje do sklovita.
Přidáme 3/4 lžičky nemletého máku a 1/4 lžičky soli, pepř dle chuti a promícháme.
Necháme vychladnout a plníme do důlku.


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Vykynuté těsto rozdělíme na 6 dílů, že které uděláme bochánky tak, že uválíme placku (moc netlačíme, ať nevytlačíme vzduchové bublinky) a okraje stáhneme do uzlíku. Pořádně stmelíme k sobě, otočíme dospod a vytvarujeme vdolek. Dáme kynout na pomoučenou plochu na 2h, pomoučené a přikryté utěrkou. Jestli jsou dobře vykynuté poznáme, když stlačíme střed a ten zůstane dole. Po nakynutí vezmeme vdolek do obou rukou tak, že máme všechny prsty dole a palce uprostřed vdolku nahoře. Palcema vytlačujeme důlek a tím i zvětšujeme objem. Položíme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a doprostřed uděláme malinkou dírku, aby střed opravdu nevykynul. Do středu dáme lžičku cibulovo-makové náplně.
Pečeme v silně vyhřáté troubě při 250°C / asi 8 minut. Musí mít světležlutou barvu a hnědé skvrnky. Po upečení dáme chladit na mřížku. Jí se skoro teplě, ale dobré jsou i studené. Lze skladovat v mrazáku jednotlivě balené i měsíc. Rozmrazíme pozvolna v pokojové teplotě.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.