0658. bezlepkové bulky od DeniJ

Autor: DeniJ
   Hodnocení: 15%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 ml teplé vody a do ní nechat nabobtnat:
1 lžíci psyllia
trochu cukru
1 lžička soli
3 lžíce oleje nebo 2 lžíce sádla
250 g kukuřičné mouky Schar B
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme, vytvarujeme bulky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod mokrou utěrkou cca 40 minut. Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 220°C.
Hotové bulky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

Lucka W. 5.3. 14:04  

Měla bych dotaz, k čemu se tam dává to psyllium?

pavel 25.1. 11:13  

Vynikající! Jen psyllium bylo v 3 dl.

DeniJ 23.10. 8:48  

Zjistila jsem,že je lepší řidší konzistence,líp to kyne..

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.