Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Venda1
Hodnocení: 10%
Suroviny:
1 1/4 hrnku podmáslí nebo kefíru
1/2 hrnek Feta sýra (nebo Istambul) pokrájeného na kostky
1 lžíce olivového oleje
1,5 lžíce cukru
1,5 lžíce soli
2,5 hrnku celozrnné pšeničné mouky
1 a 1/4 hrnku hladké mouky
2,5 lžičky sušeného nebo větší 1/2 čerstvého droždí
2/3 hrnku Kalamata oliv
Nastavení pekárny: Program Celozrnný / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední
Postup:
1 hrnek = 250 ml
Se solí opatrně, záleží na slanosti sýra!
Každý máme podmáslí nebo kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Venda1 17.8. 23:22
Shineon: Gratuluju!!! V pekarne jsem ho zatim jeste nezkousela, a ten tvuj vypada teda dost jedle!! Mnam!
shineon 13.8. 20:59
super obměna....
shineon 20.5. 9:28
Dělala jsem s Balkánem, tedy tím, co prodávají v LIDLu a sůl jsem dala normálně, je akorát
Venda1 14.1. 22:04
Mozna bych k tomu mela dodat, ze zalezi na slanosti syra, ktery pridate, takze pozor pak se soli.... Feta, co davam, je sice vyrazny, ale relativne malo slany.
safik 29.10. 19:16
Chuťově dost slaný, jinak dobrý. Předepsané množství oliv tam nebylo moc znát. Klidně se dá dát víc.Povedl se výborně.