0611. bagety s Cottage z žitného kvásku od ben3 - celokváskový


foto: ben3
611.Bagety s Cottage z žitného kvásku

Autor: ben3
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
sýr Cottage + voda = 230 ml
2 lžičky soli
380 g hladké mouky
0,5 lžičky sušeného droždí (nemusí být)
1 lžička cukru
po částečném promíchání přidáme 200 g polotuhého kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme, rozdělíme na 3 - 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme. Naskládáme na bagetový plech či na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak můžeme nakrojit šikmé rýhy, pomašlujeme vejcem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 25 - 30 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.