0594. kváskový chléb od cinie


foto: cinie
č. 594 kváskový

Autor: cinie
   Hodnocení: 100%  


Suroviny:
400 ml podmáslí (kefíru)
200 ml kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
2 lžíce oleje
1 lžíce octa
2 lžičky soli
380 g hladké mouky
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné plnohodnotné mouky
30 g čerstvého nebo 2,5 lžičky sušeného droždí
1 lžička cukru
1 lžíci kmínu
1 lžíci lněného semínka
1 lžíci pšeničných otrub
2 lžíce sušené bramborové kaše


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme podmáslí nebo kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Při pečení v pekárně ubereme množství droždí na polovinu!!
Program Základní / stupeň propečení kůrky Střední / velikost Střední

Jak na ošatkový chléb / klik


Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Prvosenka
594 kváskový chléb od Cinie

foto: Kuchařík
594.kváskový chlebík od cinie

foto: Sumec
KVÁSKOVÝ CHLEBÍČEK OD CINIE č.594. 4.3.09.

foto: Inamka
0594 - kváskový chléb od cinie

foto: Kuchařík
594.kváskový od cinie

foto: berulka
kváskový chléb od cinie č. 594

foto: Judina1
č. 0594.kváskový chléb od cinie

foto: dobrota
Kváskový chléb 0594

foto: ddidi
č. 0:594 Kváskový chléb od cínie

foto: Kuchařík
594.kváskový od cinie

foto: Rouskacek
594. kváskový chléb od cinie

foto: irka.v
chleba s kváskem

foto: f.mamina
594.kváskový chléb od cinie

foto: alus.s
0594 - kváskový chléb od cinie

foto: kudlanka74
0594.kváskový od Cinie

foto: Želka
0594.kváskový chléb od cinie

foto: Linnda
594. kváskový od cinie

foto: budulinka2
594 Kváskový od Cinie poprvé v ošatce od 48andulka

foto: Misut
594 kvaskovy od cinie

foto: Linnda
594. kváskový od cinie

foto: Ivanika
594. Kváskový od Cinie

foto: zulan
594 kváskový chléb od Cinie

Názory čtenářů

alus.s 23.5. 15:05  

po zakrojení je vynikající !!!

alus.s 23.5. 15:04  

plnohodnotnou mouku jsem neměla, pekla jsem ze 410 g hladké, 100 g celozr. žitné, 70 g celozr. pšeničné spec., 350 ml kefíru. Dosypávala jsem 4 vrchovaté lžičky žitné mouky. Přidala jsem slunečnici, lněné sem. a místo otrub ovesné vločky. Pečeno 15 min při 200°C a hodinu při 190°C.

HiLLy 12.2. 13:36  

Kolik je 200ml kvásku na gramy?
Recept mě velmi láká, ale nevím, kolik toho kvásku dát... :-(

kote007 16.1. 19:17  

Chlebík se povedl a moc nám chutná.Děkuji

adelajan 29.9. 20:47  

Pekla jsem ošatkový, moc dobrý, krásně křupavá kůrka...:-)

ála 26.5. 9:56  

Postřehy k pečení:
1)zpočátku jsem měla problém, že se mi chleba vždy přilepil během pečení zespodu. Zjistila jsem tedy, že je potřeba nasypat nějprve na dno pekáče opravdu SILNOU VRSTVU HLADKÉ MOUKY. Pak je to v pohodě.
2)stávalo se mi, že kůrka chleba byla shora přes veškerou snahu, potírání vodou atd.... popraskaná. Závěr: peču chleba nyní v troubě až na jednom ze spodních roštů, aby se hlavně "zpevnil" zespodu. Potírám ho během pečení vodou a hlavně ještě před pečením ho také potřu vodou a následně posypu obyčejnou hladkou moukou, rozetřu, aby byl povrch celistvý a klidně tento postup během kynutí bochníku párkrát zopakuji. Vznikne krásná hladká kůrčička.

Anndy 18.1. 13:00  

Kecinkakecka - tenhle chlebík je kváskový, tedy s kváskem, ne celokváskový. Pokud hledáš celokváskový, - klik na vyhledávání a do názvu napiš
celokvás
- vyjedou ti pouze ty recepty, kde není vůbec žádné droždí.

Kecinkakecka 18.1. 10:15  

Když píšete celokváskový, neměl by ten chlebík být jen z kvásku bez droždí. Přece proto se ten kvásek dělá a proto je ten chléb celokváskový. Jen můj uhel pohledu, když někdo chce vyhledat recept na celokváskový chlebík, ať nemusí projíždět všechny recepty.

irka.v 17.1. 13:15  

oprava poměrů 100g špaldové,200g hl.mouky a 300g žitné mouky nějak jsem se přepsala :D

irka.v 15.1. 15:15  

Pekla jsem již 4 x a pokaždé super ,dávám většinou dohromady 600g mouky .100g špaldové ,300g hl a 300g žitné kvásek mám hustější .Chleba je výborný a vydrží krásně vláčný a nádherně voní,přidávám lžičku chlebového koření.

FIS 5.6. 22:43  

Pekla jsem ho v římáku a rozjel se mi. Taky se dost drobí. Asi bych měla dávat míň,nebo žádné kvasnice??? Kvásek mám hustý a dobře živený. Ale proč se mi drobí?? Jinak souhlasím s ostatními,že chléb je velice chutný.

RADOST 2.4. 20:03  

Výborný chleba, vláčný, chutný. Pekla jsem v římském hrnci, má nepřekonatelnou kůrku. Prostě pochoutka.

Tallu 15.3. 17:48  

naprosto úžasný chlebík

Anndy 25.4. 20:15  

HanulaH - ošatky / klik, Jak na ošatkový chléb / klik

HanulaH 25.4. 14:34  

Poradíte mi někdo, kde se dá koupit ošatka na chleba a jak se pak peče? V ošatce se jen tvaruje i peče? Moc děkuji. Hanka

Inamka 18.4. 7:32  

Je úžasný - můj první ošatkový, skvěle se povedl.

Milackove 26.1. 9:49  

Včera jsem pekla poprvé kváskový chléb.Strašně jsem se toho bála, ale byl naprosto úžasný.Krájí se jako dort,chléb jsme jedli samotný bez ničeho,tak byl chutný.Měla jsem problémy s plnohodnotnou pšeničnou moukou,protože nic takového u nás nemají.Tak jsem dala cca 410g hladké,100g celozrnné žitné a 70g celozrnné pšeničné speciál.Podmáslí celých 400ml.Dopadlo to naprosto báječně,nemusela jsem přidat ani ň mouky,ani na podsypání.Prostě úžasný.Ještě jednou děkuji za skvělý recept. Pozítří peču znova!!!

Blka 29.6. 9:28  

Chleba je vynikající. Chutná opravdu chlebově. Můžu jenom doporučit.

Rowan 28.6. 11:58  

Moc moc dobroučký !!!

elki 14.6. 15:32  

Je opravdu moc skvělý, u nás jeden z nejoblíbenějších.

sarrafinka 22.5. 16:57  

Výborný já jsem dala jen 350ml podmáslí a nic jsem nemusela přisypávat,Ceciko je super,díky za recept!

starik 23.4. 13:00  

jak jsou vteste kvasnice,uz ti neni pravy kvaskovy chleb....

jakubi 7.4. 13:41  

Tento recept mě zlákal na můj první pokus o kváskový chléb. Měla jsem ale kvásek dost řídký a vzhledem ke zkušenostem zde uvedenýmm jsem dala jen 300ml podmáslí - nechtěla jsem dosypávat moc mouky, abych neměla obra. A povedlo se - dosypala jsem jen 1 lžíci mouky.

budulinka2 28.3. 18:00  

Tak jsem se nemohla dočkat až vychladne. JE SUPER!! Cinie děkuji,tento chleba budu péct často!

Misut 14.3. 12:39  

Tak prave vychladl a chutnam. Je tu muj prvni kvaskovy a ze vsech, co jsem upekla, mi chutna nejvic. Mouky jsem musela opravdu dost dosypat.

Anndy 9.3. 14:24  

Kacena1 -
Těsto je potřeba si při hnětení ohlídat. Držet se striktně receptu není správné.
Vše dát dle receptu do pekárny, spustit program a během hnětení zkontrolovat, jaké těsto je,
případně dolít tekutinu nebo dosypat mouku. Těsto se nesmí lepit!
Viz. článek ZÁKLADNÍ INFORMACE JAK NA CHLÉB

Ono taky záleží na hustotě kvásku, kváskové recepty ani nemůžou být přesné...každý má ten kvas jinak zralý, jinak hustý.....i podmáslí je jinak husté, co firma...značka....

Kacena1 9.3. 13:53  

Já jsem podle receptu měla těsto děsně řídké. Do začátku jsem musela přidat 7 lžic mouky, potom jsem ještě přisypávala, ve finále ještě podsypávala na vále a stejně se rozjel. Nebylo by, prosím, možné upravit množství mouky do receptu, aby to víc odpovídalo skutečnosti?

feliberi 24.11. 14:39  

Dnes jsem jej opět již po několikáté pekla v ošatce a troubě a přidávala jsem 15dkg špaldovky

andulka3 19.8. 11:31  

Je výborný,pekla jsem v troubě a chlebík byl suprovej.Bohužel jsem nestihla vyfotit,tak příště..:)

Olinka2201 7.8. 16:36  

Dala jsem 140g žitné chlebové,160 g pšeničné chlebové a 350 g hladké a nemusela jsem nic dosypávat. Chleba je nádherný.

cinie 7.7. 15:44  

Důležitá poznámka: při míchání přidejte tak 4 vrchovaté lžíce hl. mouky a při zpracování na kynutí do ošatky jsem také dost podsypávala moukou. Při pečení v pekárně uberte množství droždí na polovinu!! Jinak je opravdu vynikající. Schválně jsem ho vážila a měl 1234 g.

SHana 6.7. 11:59  

Vypadá krásně, dala jsem se nalákat a dělala jsem ho dnes taky a i pekla v pekárničce, ale musela jsem přidávat víc mouky, myslím alespoň 70 g.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.