0590. celozrnná očka od Andinka


foto: Andinka
59O. Celozrnná očka.

Autor: Andinka
   Hodnocení: 4%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
300 ml vody
3 lžíce olivového oleje
3 - 4 lžíce medu
1 lžíce kvasu (recept č. 98 nebo č. 627)
1 lžička soli
100 g cukru - nejlépe ovocného (fruktózy)
1 lžička soli
2 lžičky Solamylu
310 g pšeničné celozrnné mouky
120 g žitné celozrnné mouky
180 g pšeničné hladké mouky
1,5 lžičky sušeného nebo necelá 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, vyválíme kuličky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, zploštíme, vmáčkneme půlku meruňky a do meruňky oříšek.
Necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut.
Pak pomašlujeme olivovým olejem a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotová očka ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: macelka
celozrnná očka od Andinky

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.