0557. bratislavské rožky od Jang

Autor: Jang
   Hodnocení: 22%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
cca 100 ml plnotučného mléka
špetka soli
75 g krystalového cukru
150 g čerstvého másla
250 g polohrubé mouky
250 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí

náplň:
500g mletého máku
250g pískového cukru
1/2 balíčku vanilkového cukru
kůra z 1/2 citronu
250 ml vody
vše smícháme

na pomašlování nejméně 3 žloutky


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 50 dílků anebo postupně odkrajujeme, umotáme plněné rohlíčky (postup u receptu č. 80).
Plnit můžeme i ořechovou nebo tvarohovou náplní (např. recept č. 517).
Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem, pomašlujeme žloutky rozmíchanými s vodou a dáme do chladu a do průvanu, aby vaječná glazura zaschla. Když již nelepí, přeneseme plech ještě na 15 - 20 minut do tepla, aby ještě nakynuli a glazura popraskala.
Tuto proceduru můžete ještě 2 - 3 x zopakovat.
Pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / cca 12 minut.
Hotové rohlíčky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: vladka
557 bratislavské rožky

Názory čtenářů

vladka 3.9. 8:33  

Glazuru jsem nedělala, nebyl čas. Jen jsem je potřela vejcem. Jsou výborné.

linka 3.11. 5:51  

Diky za tento recept, bratislavske rohlicky jedine tyhle s popraskanou galzurou!!! Delala jsem je kdysi podle slovenske kucharky zrovna takhle a byly super.

Eva Honejsková 20.10. 12:44  

Martinské rohlíky -klasický recept.Vyzkoušený,
rohlíčky jsou skvělé,jenom je to dost pracné.
Musíte si na to udělat čas.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.