Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Suroviny:
125 ml vody
1 lžička Sladovitu
13 g panenského olivového oleje
1 lžička soli
100 g hladké mouky
150 g špaldové mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
Nastavení pekárny: Program Těsto
Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), po kouskách vyválíme dlouhé pramínky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 20 minut.
Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 200°C / 15 minut - záleží na síle tyčinek.
Hotové grissini ihned přendáme z plechu na mřížku.