0535. dalamánky od Ajna


foto: Ajna
535 Dalamánky od Ajna

Autor: Ajna
   Hodnocení: 90%  


Suroviny:
320 g podmáslí
1,5 lžičky soli
2 lžíce oleje
1 lžíce sádla
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné celozrnné mouky
300 g hladké mouky
1 lžička drceného kmínu
1 lžička chlebového koření
1 lžička černého kmínu
2 lžíce ovesných otrub
2 lžičky medu
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
1 lžíce zlatých lněných semínek


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále (těsto se nelepí a nemusí se podsypávat), vytvoříme dalamánky, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 200°C / 20 minut.
Hotové dalamánky ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: babca52
0535 dalamánky od Ajna

foto: ben3
0535.dalamánky od Ajna

foto: Katt
0535 - dalamánky od Ajna

foto: maryjana1
535. dalamánky od Anja

foto: budulinka2
535. Dalamánky od Ajna

foto: 666salome
535. Dalamánky

foto: modrina
0535 Dalamanky od Ajna

foto: 666salome
535.Dalamánky

foto: olahr
535 Dalamánky od Ajna

foto: ojunka
535. dalamánky od Ajna

foto: Inamka
0535 - dalamánky od Ajna

foto: Kuchařík
535.dalamánky od Ajna

foto: Demoniaque
0535.dalamánky od Ajna

foto: Jajík
0535.dalamánky od Ajna

foto: JarkaS
0535.dalamánky od Ajna

foto: Kátˇa
535. dalamánky od Ajna

foto: haicle
0535 dalamánky

foto: haicle
0535 dalamánky

foto: Ilona
535.dalamánky plněné i neplněné

foto: Ajna
535

foto: veverkaAnicka
535. Dalamanky

foto: misa100
535.dalamánky

foto: Ilona
535.dalamánky od Anja

foto: budulinka2
535 Dalamánky

foto: vaha
535.dalamánky od Ajna

foto: Ivkalbc
535 dalamánky od Ajna

foto: lebahu
535 dalamánky od Ajna

Názory čtenářů

Stecka 18.3. 16:17  

Dneska jsem dělala poprvé a jsou výborné.Těsto vůbec nelepí a výborně se s ním pracuje a dalamánky nemají chybu.:)

Demoniaque 1.5. 21:32  

s těstem se krásně pracuje a výsledek je perfektní!

budulinka2 20.7. 22:34  

Strašně moc dobré. Těsto nelepilo, dobře se s ním pracovalo. Podmáslí jsem nahradila domácím kefírem.

maryjana1 23.5. 9:43  

Výborné, také jsem těsto trochu pozměnila, podobně jako paní Renatka1970. Děkuji za recept... :-)

Renatka1970 18.4. 9:17  

S těstem se pracuje parádně,dokonce jsem si při dělání oblíbených suků musela trochu namočit ruce :-) neměla jsem vše při ruce tak podmáslí nahradil revital activ,chlebové koření jsem vynechala:-(černý kmín nahradil normální,ovesné otruby zastoupily ovesné vločky,lněná semínka mám jen tmavá :-) nahoru jsem dala dýňová semínka a výsledek byl moc chutný, z dávky mám (měla jsem )
18 kousků vynikajících suků :-)

lebahu 28.1. 12:44  

Přidala jsem cca 5 lžic kvásku a pekla na "mufinkovém plechu"
Jsou výborné!

kašu 14.5. 18:50  

Jsou neuvěřitelně dobré.S těstem se super pracuje a nepodsypávala jsem.Do těsta jsem přidala i čerstvou jarní cibulku a nemá to chybu.

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.