0329. celozrnný lúčenecký chléb


foto: Ayleen
Celozrný lučenecký
Anonym
   Hodnocení: 10%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
pařené těsto:
200 g pšeničné celozrnné mouky
300 ml vroucí vody

kynuté těsto:
100 ml studené vody
300 g pšeničné mouky hladké
špetka drceného fenyklu
2 lžičky soli
1/2 lžičky cukru nebo medu
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Celozrnný / stupeň propečení kůrky Světlý / velikost Střední


Postup:
Nejdřív si připravíme pařené těsto: na dno formy dáme celozrnnou mouku a pomalinku zaléváme vroucí vodou, dobře zamícháme vařečkou a necháme zcela zchladnout. Prochladlé těsto zalijeme studenou vodou, vše zasypeme moukou, přidáme koření a droždí. Je dobré přidat (po zvukovém signálu) i nějaká semínka.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Ayleen
Celozrný lučenecký na reze

foto: StreLenka
0329.celozrnný lúčenecký chléb

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.