0302. kefírové bagety od Peslik


foto: Peslik
Kefírové bagety

Autor: Peslik
   Hodnocení: 42%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
350 ml kefíru
1 lžička cukru
2 lžičky soli
1 lžíce olivového oleje
50 g grahamové mouky
100 g žitné celozrnné mouky
350 g hladké mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rozdělíme na 4 díly, a buď uválíme bagety, nebo je vytvarujeme:

z každého dílu vyválíme obdélník, delší strany přeložíme, jednu do dvou třetin, druhou přes to (je to jako váleček). Uprostřed uděláme rýhu a složíme napůl. Položíme švem dolů a trochu poválíme.

Naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové bagety ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Kida1
302.kefírové bagety od Peslik

foto: ercicka
0302. Kefirove bagety od Peslik

foto: azdenka
Kefírové bagety č.302

foto: azdenka
Kefírové bagety č.302

foto: Ivča69
302 Kefírové bagety s menší úpravou

foto: Ivča69
302 Kefírové bagety ve Whirlpool JT 369 SL

foto: Bronik
302 kefírové bagety jako bulky

foto: Ilona
302.kefírové

foto: ojunka
302.kefírové bagety

foto: Kuchařík
302.kefírové bagety

foto: Ivča69
č.302 Kefírové bagetky od Peslik

foto: HanaR
Recept č. 0302

foto: kucharinecka
Pletýnky

foto: Hejenka
302. kefírové bagety od Peslik

foto: Tiama
302. kefírové záviny od Peslik

Názory čtenářů

kucharinecka 17.7. 10:35  

Výborný recept!Děkuji.

HanaR 6.6. 20:23  

Dnes jsem recept vyzkoušela a je vynikající. Dala jsem celozrnnou mouku hrubou, s těstem se dobře pracuje. Také budu dělat častěji.

Ivča69 14.5. 22:55  

Tak tyhle bagetky mizely rychleji než to masíčko, které jsme grilovali. Nedaly žádnou práci, byly hned hotové. K tomuto receptu se budu asi často vracet :-)

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.