0259. bulky ciabatta od Marietta


foto: Marietta
č.259 ciabatty s olivami

Autor: Marietta
   Hodnocení: 54%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
210 ml vlažné vody
45 g olivového oleje (4 lžíce)
2 lžičky soli
400 g hladké mouky
2 lžičky sušeného nebo 1/2 čerstvého droždí
zelené olivy


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Po vykynutí těsto propracujeme na pomoučněné ploše nebo na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, rukama rozprostřeme, dáme olivy a smotáme jako závin. Nakrájíme na 10 cm kousky a naskládáme na plech s nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vodou a pečeme ve vyhřáté troubě při cca 200°C / 15 - 20 minut.
Hotové ciabatty ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: Jitull
ciabata 259.

foto: Zorka.
Ciabatta bulky č. 259

foto: Zorka.
Ciabatta bageta a bulky č. 259

foto: ivankadav82
č.259

foto: Mum
Nakrojené ciabaty č.259

foto: pajinka22
Ciabatta závin č. 259

foto: pajinka22
ciabatta šneky č. 259

foto: cinie
č. 259 bulky ciabatta

foto: babiMinka
ciabatta č. 259

foto: terana
259

foto: Anndy
259.bulky ciabatta

foto: bonini
recept 0259 - bulky ciabatta od Marietta

foto: rapa100
Ciabata 0259

foto: Želka
0259.bulky ciabatta od Marietta

Názory čtenářů

Oluška 6.1. 20:26  

výborné, zadělala a vykynula pekárna a upekla malé ciabatky trouba, přidala jsem sušená rajčata a ořechy(mohlo jich být víc)

Sally 5.4. 12:11  

cibattky jsou moc dobré, dala jsem do těsta vlašské ořechy a nemělo to chybu. jdu je dělat zas. Jen tentokrát budu dělat z více těsta:-)

alihna 18.3. 12:45  

tak jsem je právě dopekla, těsto nádherné, zabalila jsem dovnitř sýr a šunku a po vyndání z trouby ještě potřela slanou vodou, byli famozní...

bonini 13.1. 14:04  

parádní!! Těsto krásně nakynulo a pracovalo se s ním moc dobře.

Anndy 19.8. 22:32  

Hanča - většinou se peče cca na 180°C/10-15minut

Hanča 13.4. 16:47  

prosím, není tady uvedeno, jak dloho péct a na kolik stupňů

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.