0232. podmáslové grahamky od Irena.


foto: Zorka.
Grahamky od Ireny č. 232

Autor: Irena.
   Hodnocení: 5%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
230 ml podmáslí
60 ml vody
1 lžička soli
2 lžíce olivového oleje
1 žloutek
165 g pšeničné polosvětlé T650
115 g grahamové mouky
80 g kukuřičné mouky
1 lžička sušeného nebo 1/4 čerstvého droždí
50 g čtyřzrnných vloček
hrst sezamových semínek


Nastavení pekárny: Program Těsto


Postup:
Každý máme podmáslí nebo kefír jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
Po vykynutí těsto propracujeme nejlépe na silikonovém vále, těsto se nelepí a nemusí se podsypávat, umotáme housky (viz. postupy / klik), rohlíky (postup u receptu č. 80) a jiné, naskládáme na plech s teflonovou nebo silikonovou podložkou, případně pečícím papírem a necháme kynout pod utěrkou 30 - 40 minut. Pak pomašlujeme vejcem nebo jen žloutkem, mlékem či vodou, můžeme posypat semínky nebo hrubou solí a dáme péct do vyhřáté trouby. Pečeme při cca 180°C / 15 - 20 minut.
Hotové pečivo ihned přendáme z plechu na mřížku.

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře





foto: budulinka2
232. Podmáslové grahámky

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.