0148. kváskový od Marietta - celokváskový


foto: Marietta
č.148 kváskový bez droždí

Autor: Marietta
   Hodnocení: 0%   klikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceniklikni pro ohodnoceni


Suroviny:
200 g kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
200 ml vody
200 g žitné chlebové mouky

necháme pojít celý program Těsto
pak přidáme:
300 g polosvětlé hladké mouky
podle hustoty kvásku dolít případně trochu teplé vody
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
semínka


Nastavení pekárny: Program Těsto, pak Pečení


Postup:
opět necháme projít celý program Těsto.

Po jeho ukončení necháme dostatečně nakynout v uzavřené pekárně. Pak spustíme program Pečení

Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!

Navštivte e-shop s domácími potřebami pro pekaře i cukráře




Názory čtenářů

mil4a 16.2. 7:18  

Opravdu moc dobrý.Nenechala jsem ho dokynout v pekárně,ale vytvarovala na plechu a pekla v troubě.Pro jistotu jsem dala čtvrt lžičky suš. droždí.Překvapil mě velikostí.Byl to můj první kváskový chlebík a byl mooooc dobrý.Rodinka si pochvalovala.

Chocolat 13.10. 9:54  

Chuťově vynikající. Nechala jsem ho v pekárně kynout(krásně vyběhl - byl zrovna přibývající měsíc) přes noc a upekla (také v pekárně) za 70 minut, příště prodloužím na 80 minut - byl uvnitř trochu vlhčí.Je super

moralu 9.9. 15:18  

je to mocccc dobry mnam

Váš názor:

Jméno:

Nejste přihlášen(a). Je lepší se nejdříve přihlásit.