Dáma.cz |Trendy|Láska a vztahy|Zdraví|Celebrity|ABC Zahrady a Bydlení|Hubnutí|Astrologie|Diskuse|Poradny|Foto|Blogy |Hry|bazárek
Autor: Marietta
Hodnocení: 0%
Suroviny:
200 g kvásku (recept č. 98 nebo č. 627)
200 ml vody
200 g žitné chlebové mouky
necháme pojít celý program Těsto
pak přidáme:
300 g polosvětlé hladké mouky
podle hustoty kvásku dolít případně trochu teplé vody
2 lžičky soli
2 lžičky kmínu
semínka
Nastavení pekárny: Program Těsto, pak Pečení
Postup:
opět necháme projít celý program Těsto.
Po jeho ukončení necháme dostatečně nakynout v uzavřené pekárně. Pak spustíme program Pečení
Každý máme kvásek jiný, a proto si musíme hustotu těsta sami během hnětení ohlídat!
mil4a 16.2. 7:18
Opravdu moc dobrý.Nenechala jsem ho dokynout v pekárně,ale vytvarovala na plechu a pekla v troubě.Pro jistotu jsem dala čtvrt lžičky suš. droždí.Překvapil mě velikostí.Byl to můj první kváskový chlebík a byl mooooc dobrý.Rodinka si pochvalovala.
Chocolat 13.10. 9:54
Chuťově vynikající. Nechala jsem ho v pekárně kynout(krásně vyběhl - byl zrovna přibývající měsíc) přes noc a upekla (také v pekárně) za 70 minut, příště prodloužím na 80 minut - byl uvnitř trochu vlhčí.Je super
moralu 9.9. 15:18
je to mocccc dobry mnam